Coaching

Serviciul nostru de coaching individual se adresează persoanelor care ocupă funcții manageriale și/sau de responsabilitate. Coaching-ul reprezintă o metodă modernă și extrem de eficientă de dezvoltare a adulților prin care consultantul Danis însoțește pentru o perioadă de timp persoana desemnată pe drumul propriei dezvoltări, ghidându-l acolo unde are nevoie.

Consultanții DANIS care pot susține sesiuni de coaching individual au fost formați în cadrul programelor Institutului de Management Roffey-Park, Marea Britanie și Institutului de Programare Neuro-Lingvistică (NLP) Kutschera, Austria.

Coaching de grup – tip SML (Self-Managed Learning)

Serviciul DANIS de coaching de grup are la baza o metodă modernă de dezvoltare a adulților numită Self-Managed Learning – SML („Învățare sub control propriu”). Câteva dintre principiile și caracteristicile metodei sunt:

  • Prin această metodă se realizează odezvoltare accelerată a persoanelor implicate, țintită pe problematica reală – deci cu rezultate imediat vizibile în practică.
  • Este o metodă care oferă o alternativă eficientă de dezvoltare celor care au deja experiență semnificativă, care au trecut deja prin training-uri clasice şi care au interes real pentru propria dezvoltare. În cazul în care grupul desemnat are nevoie totuși de anumite cunoștințe specifice, acest serviciu poate fi precedat de training-uri.
  • Se organizează grupuri de 4-5 persoane, fiecare grup fiind moderat de un consultant Danis; acesta are rolul de a oferi structura şi de a facilita procesul de dezvoltare – asemenea unui coach; grupul are rol şi de „grup de sprijin”. Pe parcursul Programului, fiecare grup va avea planificate pe parcursul Programului „întâlnirile SML” – de tip coaching de grup. Durata totală recomandată a unui Program de tip SML este de circa 3 luni.  

 

Pentru înțelegerea și asumarea de către un manager a rolului de „coach” în relația cu oamenii pe care îi conduce, am dezvoltat un training de 2 zile de „Coaching managerial”. În urma acestui training, participanții:

  • vor înțelege care este diferența între diverse forme de dezvoltare a oamenilor din subordine și ce înseamnă în mod specific „coaching-ul managerial”;
  • vor exersa pe rând diverse abilități, componente ale coaching-ului managerial, având astfel ocazia de a se autoevalua pentru acest rol; 
  • vor decide în cunoștință de cauză dacă și cum pot să-și asume acest rol în relația de zi cu zi cu echipa pe care o conduce.

 

Program Managerul = coach-ul din interiorul companiei”

Acest program se bazează pe abordarea oricărui conducător dintr-o organizație ca factor decisiv pentru creșterea și dezvoltarea profesională a angajaților de care este răspunzător. Prin structura sa – combinație de module de training, workshop-uri, simulări și aplicări practice concrete – acest Program permite clarificarea noțiunilor necesare unui coaching managerial de calitate și dezvoltarea abilităților punctuale necesare practicării coaching-ului în relația de conducere de zi cu zi.  

Beneficiile acestui Program de circa 2 luni merg dincolo de rezultatele directe asupra participanților, deoarece, prin aplicarea tehnicilor în context real, se va obține o dezvoltare profesională și la oamenii din subordinea participanților.