Despre noi

Din 1998 lucrăm cu firme, mari şi mici, şi cu oamenii care le dau substanţă. Ne situăm cu serviciile noastre în sfera Dezvoltării Manageriale și a Dezvoltării Organizaționale. Ne interesează acele căi prin care organizaţiile dau propriilor angajaţi un sens pentru ceea ce aceştia fac, bucuria şi mândria de a veni în fiecare zi la muncă zâmbind. Şi am văzut cât de important este rolul personalului de conducere, de la toate nivelele, pentru a face aceste lucruri să se întâmple. Nu întâmplător multe dintre programele noastre se adresează conducătorilor, pentru ca aceştia să devină mai eficienţi dar şi mai responsabili faţă de angajaţi şi faţă de toată comunitatea din care fac parte. 

Organizațiile cu care lucrăm se află la diverse etape pe drumul dezvoltării – noi ne dorim să fim prezenţi pentru a le putea sprijini, cu cunoştinţele şi pasiunea noastră, în toată această călătorie de cunoaştere.

Viziune

Toţi angajaţii trebuie să se simtă ÎMPLINIŢI - cu relaţii şi rezultate foarte bune.

Misiune

Noi sprijinim managerii, în organizaţiile lor, să fie mai eficienţi şi mai responsabili faţă de ei înşişi, faţă de angajaţi, parteneri de afaceri şi comunitatea din care fac parte. 
Ţinem cont de lucrurile cele mai noi cercetate în lume dar şi de cultura şi realităţile locale.

Valori

PASIUNE - lucrăm cu bucurie întrucât credem în ceea ce facem, ştim că munca noastră e importantă pentru mulţi oameni şi asta ne face să depăşim uşor orice obstacol, să dăm dovadă de multă flexibilitate faţă de cerinţele altora.

PROFESIONALISM - suntem foarte buni în ceea ce facem, învăţăm continuu tot ce-i nou şi relevant; competiţia este cu noi înşine, încercând să ne depăşim propriile limite.

ETICĂ ŞI RESPECT - relaţiile ne sunt fundamentate pe onestitate, legalitate şi respect reciproc (atât între angajaţi, cât şi în raport cu toţi partenerii - furnizori, clienţi, comunitate); promisiunile se ţin întotdeauna

ECHIPĂ - acesta este modul de lucru preferat, atât în interior cât şi cu partenerii; deschiderea, încrederea şi sprijinul asigură dezvoltarea pe termen lung.

Principii de lucru

  1. Începem orice intervenţie sau schimbare organizaţională cu o analiză pertinentă.
  2. Implicăm top managementul în întregul proces, convinşi că schimbările sunt, astfel, susţinute.
  3. Asigurăm un proces de schimbare transparent. În mod uzual, lucrăm în echipă mixtă consultanţi şi reprezentanţi ai organizaţiei client.
  4. Căutăm relaţii profesionale pe termen lung. Încrederea reciprocă creează punţi şi duce la eficienţă.
  5. Ne bazăm munca pe principii etice, de aceea ne definim ca obiectiv binele organizaţiei client, fără să sprijinim grupuri sau interese.